Zpráva družstva žen za rok 2014

11.01.2015 17:42

 

Družstvo žen letos běhalo, pod vedením Marka Nezpěváka, v této sestavě: stroj – Lucie Lízrová, spoj savic – Kateřina Nezpěváková, koš – Jana Vystavělová, hadice ,,B“ - Hela Sekaninová, rozdělovač – Miluše Rychlá, levý proud – Bára Plšková, pravý proud – Martina Šťastná, která v polovině sezony odstoupila z osobních důvodů a na konci sezony, po dovršení 15let ji nahradila Monika Brunclíková. Dále děkujeme za pomoc Pavle Štéblové a Radce Dvořákové ze SDH Drnovice a Veronice Hofferové ze SDH Topolany.

 

Letošní sezona byla, dle mého názoru, nejúspěšnější sezonou v posledních letech. Každým rokem docházelo ke změnám v sestavě, což pro nás znamenalo vždy více a více práce a vynaloženého úsilí na cestě za úspěchy. Snažily jsme se jezdit na závody nejen v rámci Velké ceny Vyškovska, ale i po okolních okresích – okr. Blansko, okr. Kroměříž, okr. Přerov, okr. Olomouc, okr. Nový Jičín. Výsledkem je objetých celkem 21 závodů, na kterých jsme se umístily 3x na 1.místě, 4x na 2.místě a 6x na 3.místě. Těchto výsledků si velmi vážíme a vděčíme za trpělivost a podporu našim rodinám a partnerům, protože mnozí z nich s námi jezdili na většinu závodů, podíleli se na organizaci noční soutěže a je nám jasné, že tento volný čas, by jistě dokázali věnovat něčemu jinému.

 

Dále jsme se letos rozhodly udělat první noční závody pro dospělé. Se svolením výboru sboru jsme si závody mohly zorganizovat dle našich představ. Inspirovaly jsme se závody, porovnávaly organizace ostatních sborů a snažily se z toho vybrat to nejlepší. Po tom všem, bylo naším největším nepřítelem počasí. Den i noc před akcí pršelo a tak jsme měly obavy, zda vůbec někdo přijede. K našemu překvapení se závodů zúčastnilo 34družstev, z toho 7 družstev žen a 4 družstva veteránů. Soutěž byla stanovena na 2B a dle pravidel VC Vyškovska. Jakožto domácí, jsme startovaly z první pozice, která se stala i naší výslednou. Celé závody proběhly bez problémů a setkaly se s úspěchem u soutěžících i u přihlížejících. Doufám, že se z této akce stane akce tradiční, stejně jako z ostatních akcí pořádaných v naší obci.