Drnovická uzlovačka

24.11.2012 20:14

Na devátý ročník soutěže O putovní pohár starostky obce v uzlování bylo přihlášeno přes 110 čtyřčlenných družstev v kategorii přípravky, mladších a starších žáků. Účast tolika mladých hasičů z blízkého, ale i vzdálenějšího okolí svědčí o vzrůstajícím zájmu o tuto napínavou disciplínu. Také my jsme poctivě trénovali a vyslali do Drnovic tentokrát tři družstva.

Družstvo starších žáků ve složení Monika Krivošová, Abdul Boukhiar, Kuba Gottvald a Tom Grošek statečně bojovalo v konkurenci padesáti dalších, ale zbytečné chyby hned v kvalifikaci o postup mezi šestnáct nejlepších se nevyplatily a výsledný čas tentokrát stačil na 28. místo.

Ani mladší žáci, Radim Formánek, Ondra Mátl, Luky Svoboda a Ondra Štark, se do užšího výběru nekvalifikovali, ale celkové 25. místo ze 48 družstev si vzhledem k jejich věku zaslouží pochvalu.

Dan Štark, Štěpán Šmíd, Aleš Fiala a Honza Novák jako Kajmani přijeli do Drnovic obhajovat první místo z loňské soutěže. Bez problémů se probojovali mezi osm nejlepších družstev mladších žáků. Často velmi vyrovnané souboje nadšených hochů a děvčat byly nejen o výborných výsledných časech, ale také o chybách, které nakonec rozhodly o tom, že se mezi semifinálovou čtverku nedostali. Klukům se 5. místo moc nezamlouvalo, ale vyhrávají jen ti nejlepší, kterým gratulujeme. Snad budou mít naše družstva ještě příležitost ukázat, že mají na víc

 

.