Drnovické uzlování

23.11.2014 09:15

Kolektiv lulečských mladých hasičů se v sobotu, 22.11.2014 zúčastnil letos již 11. ročníku soutěže v uzlování v Drnovicích.

Stále se zpřísňující pravidla uzlování neskýtala členům našich sedmi čtyřčlenných družstev příliš jistoty a nadějí na přední umístění, nic však nevzdali bez boje. Nejlépe si se soupeři poradila přípravka. „MYŠKY“ jako jediné z našich přivezly medaile, tentokrát za druhé místo.

V kategorii mladších žáků postavili „BROUČCI“ i „PIRANĚ“ k uzlovacím stojanům po dvou družstvech. Z obou se nepodařilo těm úspěšnějším postoupit mezi šestnáct nejlepších. Postupným vyřazováním se však BROUČCI a PIRANĚ dostali do nelehké situace, když se musela jejich družstva postavit proti sobě a poměřit tak síly s kamarády z vlastních řad, což se při uzlování občas stává. Starší PIRANĚ v tomto souboji zúročily své zkušenosti a BROUČKY porazily. V konečném pořadí skončili BROUČCI na dvanáctém a PIRANĚ na skvělém šestém místě.

Ve starší kategorii nastoupili „KAJMANI“ také v sestavě dvou družstev, z nichž se do postupové šestnáctky probojovalo pouze jedno. I přes přísná pravidla se KAJMANI dostali až do čtvrtfinále, kde se střetli s favoritem soutěže, na kterého bohužel nestačili. Výsledný čas z tohoto souboje jim zajistil celkové šesté umístění.

I když tentokrát nebylo medailí mnoho, naši se v těžké konkurenci 15 družstev přípravky, 54 družstev mladších a 43 družstev starších žáků opět neztratili a nasbírali cenné body do uzlové ligy, která bude pokračovat 13.12.2014 druhým kolem v Hrušovanech.