Druhá část Uzlové open ligy - Hrušovany u Brna

08.12.2012 20:36

Po docela úspěchu na uzlovačce v Drnovicích se dvě čtyřčlenná družstva našich mladých svěřenců rozhodla pro účast v Open lize v uzlování. Nultý ročník této nové soutěže má čtyři části a je nutné se zúčastnit všech soutěží tohoto uzlovacího maratónu, neboť nasbírané body z jednotlivých uzlovaček se sčítají. V sobotu 8. prosince nás tedy čekala v pořadí druhá soutěž uzlovací ligy, a to v Hrušovanech u Brna.

V kategorii starších žáků bojovalo naše družstvo s cílem postoupit mezi šestnáct nejlepších, přičemž další posun v soutěži dle pravidel postupného vyřazování by na škodu rozhodně nebyl. Oba pokusy v základním kole byly velmi povedené, ale díky chybičkám, které se opět vloudily, byly k naměřeným časům přičteny trestné body a postup se nezdařil. Pokud se toto nadějné družstvo příště vyvaruje zbytečných chyb, mohlo by skončit ještě lépe, než na 19. místě.

Ani Kajmanům – družstvu mladších žáků, se zpočátku nedařilo dle jeho představ. Kluci také udělali chybu v každém z obou základních pokusů, které je měly dle předpokladů bez velkých problémů posunout do užšího výběru. Díky skvělým časům to nakonec i s přičtenými trestnými body na postupující šestnáctku stačilo. Z patnácté pozice tak postupovali doslova s odřenýma ušima, ale vycítili druhou šanci a zabojovali. K postupu mezi první osmičku jim pomohla, kromě výborného času, také trocha štěstí. Ve čtvrtfinále pak vyřadili družstvo z Kobeřic, a přes původní nezdary se probojovali do semifinále, tzn. mezi nejlepší čtyři. Tam dochází ke zpřísnění pravidel a všichni čtyři členové si uzly losují. Přestože pro tento případ příliš natrénováno neměli, na úžasných výkonech kluků to nebylo znát. Svůj příděl štěstí však měli pro tentokrát vyčerpán a v napínavém souboji s mladými hasiči z Milešovic se už na jejich stranu nepřiklonilo. Čtvrté místo již Kajmanům zůstalo. Hoši se tak museli spokojit pouze s perníkovými medailemi, ale jejich cíl do třetího kola ligy je jasný – stát na bedně vítězů.