Mladí hasiči pomáhají v obci

14.10.2012 19:09

Opět jsme se zapojili do projektu, který probíhal v celé naší zemi, a stejně tak i u nás v Lulči. Mohli jsme pomáhat jak hasičům, tak i obci v rámci celorepublikové akce. Tento projekt byl nazván v červnu roku 2010 „3 dny pro hrdiny“ a v tomto roce se jmenoval „72 hodin aneb ruku na to“.

Začali jsme již v pátek a to pomocí na vystěhování prostorů hasičské zbrojnice, za účelem její očekávané přestavby. Děti se rozdělily na skupinky (družstva) a vyklízely prostory garáže, klubovny a ostatních prostor. Tímto pomohly sboru s náročným stěhováním.

V sobotu jsme se zúčastnili podzimní části okresního kola soutěže mladých hasičů a to závodu požární všestrannosti a štafetě požárních dvojic v nedalekých  Bohdalicích. Tato soutěž byla součástí tohoto projektu, kde měly děti možnost ve volném čase využít projížďky na koních. Na soutěži jsme neskončili vůbec špatně. Naše nová přípravka se umístila na 2. a 10. místě. Mladší žáci Kajmani obsadili 6. místo, Draci 7. místo, Rafani 11. místo a Rebelové místo 18. z celkového počtu 38 družstev. Starší žáci vybojovali 7. místo.

V neděli byl plán vyčistit obec od nežádoucích odpadků a smetí. Jelikož je v hasičce práce víc než dost, rozdělili jsme se a starší žáci společně s některými vedoucími a dobrovolníky pokračovali na vyklízení prostorů v hasičce. Zbytek družstev, a to tři družstva mladších žáků společně s přípravkou se vydala po obci sbírat do pytlů odpadky. Družstva se rozdělila a během dopoledne tak celou obec vyčistila.

Projektu se u nás v obci účastnilo z řad hasičů 46 dětí, 14 vedoucích mládeže a 2 dobrovolníci ze zásahové jednotky. Odpracovali tak společně přes 120 hodin na hasičské zbrojnici a víc než 150 hodin na obecně prospěšných pracích.