Projekt 72 hodin

22.10.2014 03:14

Ve dnech 9. 10. – 12. 10. 2014 se kolektiv mladých hasičů v Lulči zapojil do 3. ročníku celorepublikového projektu s názvem 72 hodin. Jedná se o tři dny dobrovolnických aktivit, během kterých jsme se, stejně jako v minulých ročnících, rozhodli vylepšit okolí, ve kterém žijeme, uklidit kousek přírody a letos také navštívit neziskovou organizaci a svou pomocí podpořit její činnost.

Jak tedy vypadalo 72 hodin (od čtvrtka 12:00 hodin do neděle 12:00 hodin) v naší režii?

 

ČTVRTEK 9.10.2014

Děti z přípravky MYŠKY prošly s jejich vedoucími naši obec a společně vysbírali odpadky.

 

PÁTEK 10.10.2014

Družstvo mladších žáků BROUČCI se za odpadky vydalo do okolí obce Luleč.

 

Členové družstva mladších žáků PIRANĚ vyčistili okolí vyhlídky pod kostelem sv. Martina a také křížovou cestu ke kostelu od odpadků. Náhoda tomu chtěla, že během úklidu nalezli také peněženku a mobilní telefon. Nalezené věci poctivě vrátili majiteli.

 

SOBOTA 11.10.2014

V sobotu jsme vyrazili do Kučerova, kde se konalo podzimní kolo závodu požární všestrannosti, na který děti tvrdě trénovaly od začátku září. Trénink se vyplatil a naši svěřenci si vedli opravdu skvěle.

Nejmladších dětí z kategorie přípravky se do Kučerova sjelo celkem pět družstev. Naši přípravkáři MYŠKY vyrazili na trať v doprovodu svých vedoucích a doběhli si pro první místo v kategorii přípravek. 

 

Velkou pochvalu si zaslouží BROUČCI, kteří jsou v kategorii mladších žáků nováčky. Jejich čtvrté umístění bylo pro všechny obrovským překvapením.

 

Družstvo mladších žáků PIRANĚ potvrdilo, že bude v této soutěžní sezóně lulečským želízkem v ohni. Jejich hlídky PIRANĚ A a PIRANĚ B vybojovaly těsným rozdílem 1. a 2. místo z celkového počtu 34. startujících družstev mladších žáků.

 

KAJMANI, kteří nás v minulé sezóně úspěšně reprezentovali v kategorii mladších žáků, v sobotu poprvé vystartovali na tříkilometrovou trať kategorie starších žáků. Svými vyrovnanými výsledky si kajmanské hlídky doběhly pro páté a sedmé místo z osmadvaceti družstev starších žáků a svým výkonem tak Kajmani rozhodně nezklamali. 

 

NEDĚLE 12.10.2014

Nedělní dopoledne posledního dne projektu 72 hodin strávili starší žáci ve sdružení Piafa ve Vyškově, s cílem podpořit svou pomocí činnost a aktivity této neziskové organizace. 

Děti strávily část dopoledne v terapeutické dílně, kde vyráběly mýdla a zdobily sklenice, které budou využity na halloweenské párty pořádané sdružením.

V přilehlém areálu jsme hrabali listí, sbírali kaštany, některé děti čistily koňské podkovy.

 

V závěru jsme byli sociální pracovnicí blíže seznámeni s činností a službami sdružení Piafa a prohlédli jsme si také stáje s koňmi.