Sezóna požárního sportu začala s příchodem května

20.05.2013 15:32

Se začátkem května odstartovala sezóna požárních útoků a doplňkových disciplín. Každý víkend jezdí naši mladí nebo dospělí hasiči na sportovní soutěže a svými velmi dobrými výkony reprezentují jak náš sbor, tak i celou obec. Premiérově se za SDH Luleč do soutěží zapojilo družstvo přípravky Broučci a dva týmy veteránů.

 

Vše začlo ve středu, 1. května v Ivanovicích na Hané, kde mladí hasiči soutěžili v požárním útoku a závodu jednotlivců J60. Hned o tři dny později měřili své síly opět mladí hasiči v Kroužku - tentokrát se jednalo o požární útok a požární útok s překážkami CTIF*. O týden později měli mladí hasiči volno a na řadu přišli dospělí. V první závodu sezóny v Drnovicích svůj útok předvedla družstva žen a veteránů. Další víkend, tj. včera a předevčírem byly na programu opět soutěže mladých hasičů a sice v Hostěrádkách-Rešově a v Pustiměři. V Hostěrádkách navíc proběhl v sobotu noční závod dospělých, kterého se zúčastnilo naše družstvo žen.

 

Na závěr měsíce proběhnou domácí závody v Lulči a hned druhý den v Hlubočanech. Následně nás čeká ještě velmi nabitý červnový program soutěží. 

 

Přesný program sezóny a výsledky našich družstev mladých hasičů jsou k dispozici ZDE, družstev žen a veteránů ZDE.

 

*) CTIF - zkratka pro "Comité Technique International de Prévention et d'Extinction du Feu" ... doslovný překlad do češtiny "Mezinárodní technický výbor pro prevenci a hašení požáru"