Třetí pokračování ... Brno - Bohunice

26.01.2013 20:42

Třetí klání Open Ligy v uzlování se odehrálo v Brně-Bohunicích, kam se naši bojovníci v sobotu 26. ledna rozjeli dobře naladěni a hlavně v plné sestavě. Na místě je uvítaly nové a moderně vybavené prostory sportovní haly Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity. Toto prostředí přineslo také přísnější pravidla chování v hale - žádné pobíhání, žádné blbiny a žádná možnost trénování. Díky dobré organizaci a uzlování na osmi stojanech současně však měla soutěž spád.  A jak to vše probíhalo?

Družstvo našich starších žáků přijelo autobusem s menším zpožděním. Do soubojů se však vrhlo s velkým elánem a nasazením, což se vyplatilo. Poprvé se mu podařilo probojovat se ze základního kola do osmifinále. Dál již nepostoupilo, ale konečnou třináctou pozici je v tvrdé konkurenci možno považovat za úspěch.

Mladších družstev přijelo stejně jako těch starších asi čtyřicet. Mezi šestnáct postupujících se Kajmani - družstvo mladších, dostali celkem bez problémů a ušetřili tak své vedoucí poloinfarktových stavů. V soubojích o další postup do osmifinále i čtvrtfinále pak pokaždé narazili na družstvo z Drnovic. Drnovice měli v soutěži jako vždy velmi silné zastoupení několika družstev, tato se naštěstí ukázala jako slabší. Kajmani si netrhli ostudu, porazili je a ocitli se tak už potřetí v semifinále.

Tam se již tradičně probojovalo také nejlepší družstvo Drnovic, a taky nažhavené Milešovice. Nově se mezi nejlepšími blýsklo družstvo z Hostěrádek-Rešova., které jsme v minulých kolech neviděli. V postupu do finále byly Kajmanům určen jako soupeř Drnovice 4 – prozatím celkově nejúspěšnější sestava ligy. Kajmani moc chtěli členům tohoto suverénního družstva „vyprášit kožichy“ a bojovat tak o první místo, ale nepodařilo se.

Vidina medailové pozice však stále trvala a do souboje o třetí místo s nováčky z Hostěrádek se pustili odhodlaně. Nakonec odjížděli spokojeni. Po jednom pátém a jednom čtvrtém místě z předchozích kol konečně dosáhli na medailové třetí místo. Toto místo drží i v průběžné tabulce Open ligy, i když je velmi těsné. Poslední březnové kolo bude rozhodující, bude to masakr.