Veletrhy PYROS / ISET / INTERPROTEC

10.05.2015 07:09

Ve dnech 19. – 21. května 2015 se bude na brněnském výstavišti konat nejen Mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET, ale také 17. mezinárodní veletrh požární techniky a služeb PYROS, Mezinárodní veletrh bezpečnostní techniky a služeb ISET a 12. mezinárodn veletrh prostředků osobní ochrany, bezpečnosti práce a pracovního prostředí INTERPROTEC. Spojení takto specializovaných výstavních akcí nabízí jedinečnou příležitost získat na jednom místě komplexní informace, setkat se se svými zákazníky či dodavateli a navázat nové kontakty.

 

Součástí veletrhu je samozřejmě také odborný doprovodný program, kde experti na obranné a bezpečnostní technologie diskutují o aktuálních tématech. Zahajovací konference Security Trends se za účasti ministra obrany bude zabývat zejména trendy, hrozbami a výzvami v oblasti bezpečnosti, novými technologickými trendy pro bezpečnější Evropu a vědou a výzkumem jako prostředkem pro rozvoj společnosti. Organizátorem odborného programu veletrhu INTERPROTEC je opět Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, které rovněž převzalo nad veletrhem záštitu. Partnery veletrhu jsou Státní úřad inspekce práce a Výzkumný ústav bezpečnosti práce. Po čtyřech letech se vracíme k terénnímu polygonu IDET Arena, který je zajímavý zvláště pro návštěvníky. Třikrát denně na něm budou probíhat ukázky nejen armádní, ale i hasičské a policejní techniky, bezpilotních prostředků, ukázky zásahů apod.

 

Na veletrhu se budou prezentovat významné státní instituce. Ukázky své práce a vybavení představí návštěvníkům GŘ HZS, Policie ČR, Sdružení dobrovolných hasičů, Moravská hasičská jednota, Městská policie Brno, Generální ředitelství cel či Správa státních hmotných rezerv.

 

Na veletrzích PYROS a ISET se představí několik nových firem, například společnost CULATELO bude prezentovat vak na vodu o objemu 100 m3. A ohlášeny jsou také novinky, firma JaGa představí nové řady bateriového a kombinovaného nářadí Holmatro. Společnost Agrotec na letošním Pyrosu již tradičně představí svou nabídku v oblasti požární techniky. Novinkou je spojení Agrotecu a výrobce špičkové požární techniky Magirus. Agrotec tak představí „vlajkovou loď“ společnosti Magirus, nejvyšší žebřík s kloubovým ramenem na světě. Z dalšího sortimentu uvidíte cisternovou automobilovou stříkačku Magirus, dále pak dopravní hasičské zásahové automobily postavené ve spolupráci s renomovanou společností Ivacar na platformách a Iveco a Fiat Professional. Nordstahl představí mimo jiné již druhou generaci elektrohydraulického vyprošťovacího zařízení Lukas. Společnost Prabos bude prezentovat profi zásahovou obuv Demon Fire III. generace, plně vybavenou pro profesionální hasičské jednotky. A také novinku RESCUE obuv pro hasiče a záchranáře, vybavenou speciální technologií CROSSTECH se zvýšenou chemickou ochranou proti průniku krve a tělních tekutin. Firma TOP CENTRUM – Jaroslav Novák nabídne profesionální nářadí od světových výrobců Milwaukee, Virax, Knipex, Bessey, teleskopické žebříky Telesteps, kufry a brašny na nářadí Parat a stavební mechanizaci značek Atlas Copco a Husqvarna. Společnost Věra Hevrová bude prezentovat vodotěsné obleky AGAMA. APOS představí evakuační podložky SKI SHEET. Spektra Vision přiveze speciální zásahové termokamery včetně novinky – typu ISG X380.

 

Kromě desítek komerčních firem se na veletrh PYROS intenzivně připravují také profesionální a dobrovolní hasiči.  Hasičský záchranný sbor České republiky ve své rozsáhlé expozici v pavilonu F představí moderní hasičskou techniku, kterou využívá, ale i řadu zajímavých projektů, týkajících se prevence a vzdělávání v oblasti ochrany obyvatelstva a krizového řízení. K vidění bude například Tatra 815 sedmé řady, KHA Mercedes Benz, MOPS, AJ 18 a další. Hasiči se samozřejmě představí také v praktických ukázkách v IDET ARENĚ, témata jednotlivých ukázek jsou následující: správný postup hašení vzníceného oleje, součinnostní ukázka vyproštění zraněných osob z havarovaného autobusu při simulované dopravní nehodě a ukázky práce hasičů-střelmistrů.

 

Policie České republiky kromě ukázky nových uniforem, zbraní a nových donucovacích prostředků představí i modernizovaný vozový park využívaný pořádkovou a dopravní policií. K vidění budou i speciální vozidla, chybět nebude ani letecká technika. Návštěvníci mohou shlédnout například vozidlo policejních potápěčů Mercedes Sprinter 4x4, které je unikátem v celosvětovém měřítku.

 

Městská policie Brno bude na výstavišti prezentovat preventivně výchovné činnosti, přijede totiž speciální autobus MOBIDIK, ve kterém strážníci přibližují dospělým i dětem užitečné skutečnosti týkající se prevence kriminality. Kromě něj bude na expozici také služební elektroskútr MP značky E.ON či kontaktní vozidlo VW Transporter.

 

Mezi vystavovateli veletrhu INTERPROTEC jsou firmy z osmi zemí, mimo jiné například 3C Systems, Portwest Ltd., Singing Rock, Klatt s.r.o., Enviform, Rostaing či Mapa Professionel.

K vidění opravdu kompletní nabídka produktů pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci. Firma 3C Systems představí jedinečný systém bezpečnostních zábran na bázi polymerů s vysokou pružností a odolností A-SAFE, jejichž předností oproti kovovým je především snadná manipulace a jednoduchá údržba. Ochranný pracovní oblek proti elektromagnetickému záření ESO 1 LOKATOR a ESO 2 ALEXANDER bude prezentovat firma I. Českomoravská obchodní společnost. Tyto obleky byly vyvinuty ve spolupráci s polskou firmou Stanislaw Osajda na základě poptávky Armády Polské republiky a jsou určeny k ochraně před elektromagnetickými vlnami a elektrickými poli v dosahu pásma o kmitočtu VHF (od 30 MHz do 300 MHz) a pro pásma o kmitočtech L, S, C a X. Společnost DermaGuard bude nabízet stejnojmenný hypoalergenní hydratační bariérový krém, který chrání proti nejširší škále škodlivých látek, aniž by poškodil nebo zasáhl do normálních funkcí pokožky. ENVIFORM vystaví pohodlný a prodyšný ochranný oděv ENVIFORM ANTISPLASH®, který má mnohostranné použití a využijí ho zejména bezpečnostní složky či pracovníci v energetice, hutním průmyslu, strojírenství a stavebnictví. Kromě toho se zájemci mohou na expozici dozvědět více o APPL, tedy metodě pro stanovení psychofyziologické zátěže zaměstnanců. Německá společnost Hughes Notduschen GmbH přijede s několika typy dekontaminačních sprch pro nouzové případy a také s nejprodávanější dekontaminační oční jednotkou Eyebath STD-45G. Firma Klatt s.r.o. představí širokou nabídku ochranných pomůcek, mimo jiné i novinku od výrobce CAMLOCK – dýchací masku FASTmask, která poskytuje okamžitou celoobličejovou ochranu do pěti vteřin. Ochranné pracovní rukavice pak představí francouzské firmy Mapa Professionel a ROSTAING a anglická společnost Dickies.

 

Velkou pozornost budou určitě poutat také bezpilotní prostředky, tzv. drony. S prací svých výzkumných středisek se představí VUT Brno a ČVUT Praha a jednotliví vystavovatelé mohou využít IDET Arenu pro praktické ukázky dronů v akci.