Víkend plný medailí

24.05.2012 09:16

Minulý víkend se mladí hasiči i dospělí zúčastnili několika závodů. Zde najdete informace včetně výsledků.

 

Sobota dopoledne – Hostěrádky-Rešov

Přípravka Rebelové zvítězila jak v disciplíně "štafeta 4x60m" tak v požárním útoku. Musí se mít ale na pozoru, protože na druhém místě s časem JEN o necelou vteřinu pomalejším se umístila přípravka z Milešovic!!! Neusnout tedy na vavřínech.

 

V kategorii mladších žáků opět soutěžila všechna naše družstva. Kajmanům se podařil skvělý útok s výborným časem, ale bohužel po vytažení savic z kádě zůstal koš na dně a pro kluky to znamenalo NP – tedy neplatný pokus. Další šli na řadu Rafani – kluci zabojovali a jen s menším problémem na rozdělovači dokončili útok s časem 31,34s, což byl zatím na závodech jejich rekord. Dnes 14. místo. Draci si vedli ještě o fous lépe a útok zvládli za 26,83 s a skončili tak na 12. místě. Ve štafetě 4x60m bylo pořadí našich závodníků následující – Rafani 14.místo, Draci 11. místo a Kajmani 4. místo.

 

Starším žákům dnes konečně přálo štěstí a přivezli pohár za 3. místo! Požární útok ukončili s časem 19,72s. Ve štafetě 4x60m získali 5.místo.

 

Sobota odpoledne – Tučapy

V ten samý den, ale odpoledne se muži a ženy zúčastnili závodů okrskového kola v Tučapech. Muži po nedoběhnutí na levém proudu docílili času, se kterým obsadili 7. pozici. Ženy odběhly požární útok "na jistotu" a dosáhly času, kterým v závodu zvítězily a získaly zlato. Díky tomuto výsledku postoupily na okresní kolo konané 22. července v Radslavicích.

 

Neděle dopoledne – Pustiměř

Přípravka předvedla nádherný bezchybný útok, proudaři sestříkli terče v časech 25,21 s a 26,45 s, což znamenalo opět vítězství! Ve štafetě dvojic Rebelové také vyhráli, ale mají v této disciplíně ještě rezervy. Musí ještě hodně trénovat, aby předvedli v neděli na okresním kole ještě lepší výkon!

 

V kategorii mladších žáků první bojovali Draci, proudařky si dovolily malý "fórek" pro publikum, kdy si navzájem zapojily proudnice a pak už naštěstí běžely každá ten svůj správný proud, aby dosáhly času 23,52 s a Draci tak získali 6. místo. Kajmanům tento víkend chybí štěstí a tak s problémem na rozdělovači dosáhli výsledného času 27,90 s a tedy 11. místa. Vše napravili na štafetě dvojic, kde získali krásné 3. místo! Rafani zabojovali a překonali svůj včerejší rekord, čas stáhli na 29,71 s a obsadili tak 13. místo z celkových 19 družstev. Výsledky z disciplíny "štafeta dvojic" budou zveřejněny na webových stránkách ihned, jak je obdržíme od pořadatele závodů.

 

Starší žáci dnes předvedli také skvělý výkon. Pravý terč byl sestříknut za 18,98s. Nebýt prostřiku na levém terči přivezli by druhé místo. Takhle to bylo s výsledným časem 21,60s místo šesté.

 

Všem závodníkům gratulujeme a těšíme se na nadcházející víkend, kdy budou závodit v domácím prostředí – na cvičišti na Brdech, kam je jistě přijdou podpořit široké masy místních obyvatel.