Zásahová jednotka má nový cisternový vůz

01.03.2013 19:56

Koncem roku získala jednotka SDH obce Luleč nový zásahový vůz, konkrétně cisternu Liaz 101 CAS 25. Celková pořizovací cena tohoto nového automobilu byla 1.153.000 Kč, jejíž převážná část byla kryta díky dotaci Jihomoravského kraje.

Výběr a nákup vozu proběhl na základě výběrového řízení, vyhlášeného zastupitelstvem obce Luleč. Toto výběrové řízení vyhrál pan Knap ze Svitav. A tak v tamější firmě STROJ-INVEST CZ s.r.o. vyrostl automobil splňující potřeby jednotky. Automobil je po celkové repasi motoru, převodovky, čerpadla a oprav celého podvozku. Na cisterně je vybudována kompletně nová nástavba pro potřeby zásahové jednotky SDH Luleč.

Z důvodu právě probíhající rekonstrukce hasičské zbrojnice je nový vůz v těchto dnech ještě zaparkován v prostorách ZD Rostěnice. Všichni členové zásahové jednotky se s novým vozem již průběžně seznamují a učí se s ním pracovat, aby byli po dokončení rekonstrukce zbrojnice co nejlépe připraveni na plný provoz.

Zbývá doplnit, že zmíněná rekonstrukce hasičské zbrojnice byla odstartována především právě z důvodu nákupu tohoto nového vozu. Ten by se rozměrově do původní garáže nevešel.

 

Technické informace k automobilu Liaz 101 CAS 25
Délka:   7.770 mm
Šířka:   2.500 mm
Výška:  3.350 mm

Celková hmotnost: 16 000 kg

Maximální rychlost: 90 km/h
Nádrž na vodu: 2.500 l