Závody požárnické všestrannosti Pístovice 2014

16.04.2014 06:22

Po mírné, ale přesto dlouhé zimě, dychtili lulečtí mladí hasiči po tom, aby opět oblékli své modré dresy a stanuli na startovní čáře dalšího závodu. Jejich očekávání se naplnilo 12. dubna prvním jarním závodem, kterým byl, mezi dětmi oblíbený „pístovický braňák“, jinak také ZPV – závod požárnické všestrannosti.

Brzy po ránu se na trať rozlétli naši nejmladší „BROUČCI“. Ti si také jako první mohli spokojeně zabroukat, když se jim, po vyhlášení výsledků kategorie přípravky, na útlých krčcích zablýskly zlaté medaile.

V kategorii mladších žáků jsme na trať vyslali celkem pět družstev. Nejméně zkušená „DRÁČATA“ vybojovala 27. umístění z celkových 36 zúčastněných týmů. Kajmanům se podařilo do závodu postavit dvě hlídky. „KAJMANI 2“ si od předešlého podzimního závodu lehce pohoršili, ale i s nasbíranými trestnými body se dostali do první desítky. O poznání lépe si vedli „REBELOVÉ“.  Přestože na poslední chvíli ochuravěl jeden z členů tohoto nadějného týmu, vybojovali Rebelové se zapůjčeným náhradním závodníkem úžasné 5. místo.

Favorizované družstvo „KAJMANI  1“ splnilo očekávání a dokázalo výborně zúročit týmovou sehranost a nasbírané zkušenosti. Fantastickou střelbou ze vzduchovky i výsledným časem nedali Kajmani ostatním družstvům šanci. S velkým náskokem si doběhli pro suverénní vítězství, čímž obhájili také prvenství z podzimního ZPV.

Bedna vítězů se pod tíhou dětí z našeho kolektivu otřásala hned dvakrát, neboť hned za Kajmany se na druhé místo probojovali jejich kolegové, cílevědomí „DRACI“. Ti skvěle načasovali formu a příjemně překvapili jak minimem trestných bodů, tak ukázněností na trati, která se vždy vyplatí.

Tímto medailová žeň našich skončila, ale sobotní odpoledne ještě stačili zpříjemnit svým povedeným výkonem na tříkilometrové trati starší žáci, kteří celkově úspěšný den zakončili pátým místem z osmadvaceti hlídek starších žáků.

Své všestranné hasičské dovednosti předvedli mladí lulečáci ve skvělé formě. Doufejme, že podobné úspěchy je budou provázet i po zbytek soutěžní sezóny.