Závody požárnické všestrannosti v Pístovicích

13.04.2013 15:21

Jarní závod požárnické všestrannosti mladých hasičů se již tradičně konal v Pístovicích, kam se v sobotu 13. dubna 2013 rozjelo 29 mladých hasičů z Lulče v doprovodu svých vedoucích.  Letošní 36. ročník tohoto branného závodu byl zkomplikován dlouhou zimou a vodou nasáklým terénem, kvůli kterému museli pořadatelé pozměnit původní, již známou trasu závodu.  Přestože terén místy připomínal ring pro bahenní zápasy, podařilo se jim připravit bezpečnou přibližně dvoukilometrovou trať pro závodníky v kategorii přípravka, mladší žáci (7-11let) i pro žáky starší (11-15let). Všechny naše pětičlenné hlídky se i s pořádnou zátěží bláta snažily zvládnout trať v co nejkratším čase a praktické úkoly na šesti stanovištích splnit s minimem chyb.

 

Lulečská přípravka – naši nejmenší (Michal Tichý, Lukáš Kremlička, David Procházka, Michaela Vylamová a Tomáš Nezpěvák), byli na trati nováčky. Medaile jim utekla o fous a v Pístovicích vybojovali s pomocí svých vedoucích pěkné čtvrté místo z celkových sedmi zúčastněných přípravek.

 

V kategorii mladších žáků startovalo v Pístovicích čtyřicet družstev. Naštěstí máme zrovna v této kategorii velmi silné zastoupení. Smíšené družstvo (Dan Štark, Ondra Mátl, Martin Kostelka, Adam Bittner a vypůjčený Jirka z Radslavic) ukázalo, že i hlídka sestavená těsně před závodem může dosáhnout velmi dobrých výsledků, čehož je celkové 26. místo důkazem. Rebelové (Petr Mrázek, Vojta Pechmann, Bára Nezpěváková, Vojta Fiala a Filip Gottwald) zase dokázali, že nejen ti nejstarší a nejzkušenější v dané věkové kategorii mohou podávat výborné výkony, ale že i družstvo sedmiletých dosáhne v kategorii mladších žáků na úžasné 11. umístění. Draci (Nina Rozehnalová, Renča Mátlová, Verča Konšelová, Adam Konšel a Radim Formánek) si letos výborně poradili s rozbahněným terénem. Kvůli malé chybičce jim utekla medailová pozice, takže na ně zůstalo krásné, i když nepopulární 4. místo. Nejlépe se zadařilo ostříleným Kajmanům (Štěpán Šmíd, Aleš Fiala, Honza Novák, Ondřej Štark a Lukáš Svoboda), kteří v tomto závodě vybojovali 2. místo.

 
Také naše jediná hlídka starších žáků (Katka Šťastná, Marcel Kodad, Tomáš Grošek, Jakub Gottwald a Abdul Boukhair) si s těžkou tratí i konkurencí třiadvaceti družstev starších žáků poradila a s 15. místem může být spokojena. Vzhledem k počasí, které stále hrozilo deštěm, ale nakonec vydrželo,
i při pohledu na výsledkové listiny, mohou být spokojeni všichni – jak závodníci, tak jejich rodiče a vedoucí.